Město Polička

21. ročník festivalu Polička Jazz

19.- 22. 4. 2017

Středa 19. 4. 2017, Tylův dům od 19.00 h

RADIM VIZVÁRY – SÓLO (pantomima)
http://www.radimvizvary.com/
Radima Vizváryho, jednu z nejvýraznějších osobností současného mimického divadla v Evropě, není nutné poličskému publiku blíže představovat. Každé jeho vystoupení je mimořádným zážitkem.
Vstupné: 150 Kč (předprodej 120 Kč), studenti 40 Kč

Pátek 21. 4. 2017, Tylův dům od 19.30 h

LIBOR ŠMOLDAS ORGAN TRIO
http://www.liborsmoldas.cz/
Libor Šmoldas – kytara, Jakub Zomer – varhany, Václav Pálka – bicí
Trio předního jazzového kytaristy překvapuje přívalem pozitivní energie, s níž hraje vlastní skladby. Ty vycházejí z jazzu, jsou však silně opřeny o blues, funk a soul šedesátých let. O charakteristický zvuk tria se starají kromě Liborovy kytary a skvěle zvládnutých bicích především autentické varhany Hammond B3, nástroj v našich zemích téměř neznámý.

JAN SPÁLENÝ & ASPM
http://www.janspaleny.cz/
Jan Spálený - zpěv, klávesy, Michal Gera - trubka, Radek Krampl - vibrafon, Filip Spálený - tuba, Filip Jeníček – bicí
Dnes již legendární ASPM se pohybuje na pomezí žánrů blues, jazz, folk a jejich vzájemným prolínáním vytváří vlastní nezaměnitelný výraz. Soubor působí na naší hudební scéně téměř tři desítky let. Vedoucí osobností souboru je Jan Spálený - zpěvák a virtuózní hráč, skladatel, textař, hudební režisér a dramaturg, otec jedné z živých podob českého blues. Každý další člen kapely je osobností, jejíž význam přesahuje nejen ASPM, ale i běžné hudební dění v této zemi.

TRIBUTE2HEADHUNTERS
Jan Hasenöhr – trubka, Vít Pospíšil – klávesy, Lukáš Chejn – kytara, Tomáš Uhlík – baskytara, Otto Hejnic –bicí
Ojedinělý projekt Tribute2Headhunters vzdává hold geniálnímu pianistovi, skladateli a průkopníkovi syntezátorů Herbie Hancockovi a jeho Head Hunters. Dynamickým spojením jazzu, funku a elektroniky v podání špičkových českých jazzmanů vyvrcholí první hudební večer festivalu.

Vstupné: sezení 260 Kč (předprodej 220 Kč), stání 200 Kč (předprodej 160 Kč)

Sobota 22. 4. 2016, Tylův dům od 19.30 h

MARTIN BRUNNER TRIO & EPOQUE QUARTET
http://www.martinbrunner.cz/
Martin Brunner – piano, Rastislav Uhrík – kontrabas, Tomáš Hobzek – bicí, David Pokorný – housle, Vladimír Klánský – housle, Vladimír Kroupa – viola, Vít Petrášek - violoncello
Martin Brunner, jazzový klavírista a skladatel, přijíždí na náš festival s ojedinělým projektem "Morning Walks". Tento cyklus původních skladeb inspirovaných soudobým jazzem i vážnou hudbou, komponovaných pro jazzové trio a smyčcový kvartet, zahájí druhý hudební večer festivalu.

PIRATE SWING BAND
http://www.jirisevcik.com/band/
PIRATE SWING BAND je orchestr sestavený z respektovaných sólistů mnoha žánrů (od rockerů po filharmoniky). Repertoár tělesa tvoří nejen klasický swing, ale především vlastní svěží a vtipné swingové verze hitů jiných hudebních žánrů. Velmi důležitou složkou každého koncertu je humor, jejich hudba chce především bavit. Kapela spolupracuje se špičkami naší populární hudby, pravidelně účinkuje v pořadech televizí. Na svém kontě má mimo jiné tři celosvětově vydaná alba a mnoho vyprodaných turné.

LANUGO
http://www.lanugo2014.cz/
Markéta Foukalová - zpěv, Viliam Béreš - piano, zpěv, Mirek Šmilauer - kytara, zpěv, Rastislav Uhrík - basa, zpěv, Martin Kopřiva - bicí, zpěv, Martin Novák - bicí, zpěv
Svěží a originální zvuk, výborný zpěv a neotřelé nápady - to je Lanugo, kapela spojující hned dva silné trumfy: osobitý hlas zpěvačky Markéty Foukalové a uskupení výborných instrumentalistů, mladých a zároveň zkušených jazzmanů. Jejich skladby nesou příchuť jazzu, soulu, rocku i taneční hudby, jsou posluchačsky snadno stravitelné, zároveň však oslovují i nejnáročnější posluchače a hudební kritiky.

Vstupné: sezení 260 Kč (předprodej 220 Kč), stání 200 Kč (předprodej 160 Kč)

Předprodej: Informační centrum Polička (tel. 461 724 326), CK Ko-Tour Polička (tel. 461 723 740) a Informační centrum Bystré (tel. 468 008 161)
On-line rezervace: www.tyluvdum.cz