Město Polička

Cyklobus Českomoravským pomezím zahajuje provoz

V pátek 27. června se poprvé v letošní turistické sezóně vydá na svou pravidelnou trasu Českomoravským pomezím cyklobus. Autobus uzpůsobený pro převoz jízdních kol, který brázdí turistickou oblast na pomezí Čech a Moravy každé léto od roku 2006, si našel již mnoho příznivců.  I v letošním roce bude od začátku prázdnin až do konce září přibližovat pěší turisty i cyklisty k atraktivním místům Českomoravského pomezí.
Cestující tak budou opět moci poznávat nejen krásy historických měst Českomoravského pomezí, ale také dalších zajímavých míst, jako jsou zámek v Nových Hradech, Hřebečské důlní stezky, Toulovcovy maštale, rozhledna na Kozlově nebo zřícenina hradu Cimburk.
Cyklobus bude jezdit každý pátek, sobotu a neděli od 27. června do 28. září, celkem tedy čtrnáct prodloužených víkendů. Turisté se budou moci dostat blíže k atraktivitám Českomoravského pomezí díky spolupráci měst Litomyšl, Svitavy, Moravská Třebová, Vysoké Mýto a Polička. Projekt opět podpořil také Pardubický kraj.
Páteční trasa cyklobusu povede z Poličky přes Svitavy do Jevíčka, z Jevíčka pak přes Moravskou Třebovou, Svitavy, Českou Třebovou a Litomyšl do Poličky a večer zpět. V sobotu se dostanete z Poličky přes Nové Hrady do Vysokého Mýta, Litomyšle, České Třebové, Svitav a Jevíčka a odpoledne zpět. Nedělní trasa je vedena přes stejná města a obce jako sobotní, ale v opačném směru.
Na lince bude platit jednotný tarif IREDO, který nabízí několik možností, jak ušetřit. Výrazné slevy jsou poskytovány dětem a osobám ZTP. Je možné využít také výhodné rodinné, síťové a časové jízdenky.
Podrobné informace budou k dispozici v průběhu června na turistickém portálu http://www.ceskomoravskepomezi.cz/cyklobusy/. Letáky s přesným jízdním řádem, mapkou a několika tipy na výlet budou distribuovány prostřednictvím informačních center i na autobusových nádražích či na nádražích a ve vlacích Českých drah.

Ing. Jiří Zámečník