Město Polička

Zastupitelstvo a Rada města

Usnesení přijatá na 16. schůzi Rady města Poličky konané dne 2. 8. 2021

RM schvaluje rozpočtové opatření č. 5/2021 dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o využití obecního systému odpadového hospodářství a zajištění zpětného odběru elektrozařízení se společností ELEKTROWIN, a.s., se sídlem Praha 4, za účelem zajištění a zpětného odběru elektrozařízení, dle důvodové

RM schvaluje uzavření smlouvy o zavázání k plnění povinností podle smlouvy o využití obecního systému odpadového hospodářství a zajištění zpětného odběru elektrozařízení se společností LIKO SVITAVY, a.s., se sídlem Svitavy, za účelem zajištění zpětného odběru elektrozařízení na sběrném dvoře v Poličce, dle důvodové zprávy.

RM bere na vědomí Architektonicko - krajinářskou studii parku Liboháj, zpracovanou Ing. Markétou Sprinzlovou, Ph.D., se sídlem Staré Město, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo s firmou Tojapa s.r.o., se sídlem Brno, na veřejnou zakázku „Rekonstrukce zdravotně technické instalace I. stupně ZŠ Na Lukách“, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje nákup elektromobilu z dotačního projektu příspěvkové organizaci DPS „Penzion“ Polička dle důvodové zprávy.

RM schvaluje doplněný odpisový plán pro rok 2021 Mateřské školy Rozmarýnek Polička, se sídlem a Mateřské školy Luční Polička, dle důvodové zprávy.

a/ RM rozhoduje v souladu s čl. IX, odst. 2 Směrnice Rady města Poličky o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu o výběru dodavatele k veřejné zakázce „Realizace chlazení MěÚ Nádražní Polička“ takto: vybraným dodavatelem je firma Interklima, spol. s r. o., se sídlem Pardubice, dle důvodové zprávy.

b/ RM schvaluje uzavření smlouvy o dílo na veřejnou zakázku „Realizace chlazení MěÚ Nádražní Polička“ s vybraným dodavatelem firmou Interklima, spol. s r. o., Pardubice, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje dodatek č. 10 k Organizační směrnici Oběh účetních dokladů dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o nájmu pozemku, jejímž předmětem je nájem části pozemku p.č. 1765/15 o výměře cca 40 m2 v k.ú. Polička. Smlouva bude uzavřena na dobu neurčitou, nájemné bude činit 5 Kč/m2/rok, dle důvodové zprávy.

a/ RM schvaluje uzavření dodatku č. 3 ke smlouvě o zemědělském pachtu ze dne 21. 10. 2016 mezi městem Poličkou, jako pachtýřem a Agro družstvem Sebranice, jako propachtovatelem, jejímž předmětem je pacht pozemku p.č. 624/8 o výměře 17449 m2 v k.ú. Starý Svojanov, dle důvodové zprávy.

b/ RM schvaluje uzavření pachtovní smlouvy mezi městem Poličkou, jako pachtýřem a Zemědělskou společností Vítějeves, a.s., se sídlem Vítějeves, jako propachtovatelem, jejímž předmětem je pacht pozemku p.č. 616 o výměře 3386 m2 a p.č. 619/1 o výměře 37848 m2 v k.ú. Starý Svojanov, dle důvodové zprávy-.

c/ RM schvaluje uzavření pachtovní smlouvy mezi městem Poličkou, jako pachtýřem a společností TERRA ALFA s.r.o., se sídlem Polička, jako propachtovatelem, jejímž předmětem je pacht pozemku p.č. 323 o výměře 4384 m2 v k.ú. Starý Svojanov, dle důvodové zprávy.

Pachtovní smlouvy budou s jednotlivými propachtovateli uzavřeny na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 1 rok, pachtovné činí 4.000 Kč/ha.

RM schvaluje uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene a dohody o umístění stavby č. „IV-12-2022740/01, Polička Lezník p.č. 818, SS 200“ a následné uzavření vlastní smlouvy o zřízení služebnosti mezi městem Poličkou, jako povinným a ČEZ Distribuce, a.s., se sídlem Děčín IV-Podmokly, jako oprávněným z věcného břemene, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě na akci „FTTH Polička ČEZNET“ a následné uzavření vlastní smlouvy o zřízení služebnosti mezi městem Poličkou, jako povinným a společností Telco Infrastucture, s.r.o., se sídlem Praha 4, jako oprávněným, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje záměr prodeje pozemkové parcely č. 2379/40 o výměře 18 m2 v k.ú. Polička dle důvodové zprávy.

a/ RM schvaluje záměr prodeje části pozemkové parcely č. 10/1 o výměře 450 m2 v k.ú. Svojanov, dle důvodové zprávy.

b/ RM neschvaluje záměr prodeje pozemkové parcely č. 7 o výměře 317 m2 a pozemkové parcely č. 1108/7 o výměře 114 m2 v k.ú. Svojanov, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo na realizaci akce „Trafostanice u plaveckého bazénu v Poličce“ se společností ESOM s.r.o., se sídlem Brno - Líšeň, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci technologie strojovny chlazení na zimním stadionu v Poličce se společností Energo Choceň, s.r.o., se sídlem Choceň, dle důvodové zprávy.

RM schvaluje uzavření kupní smlouvy, jejímž předmětem je prodej terénního vozu MITSUBISHI L 200 městem Poličkou, odborem lesního hospodářství, dle důvodové zprávy.

a/ RM schvaluje uzavření smlouvy o poskytnutí dotace č. OKSCR/21/74039 na „Restaurování části obrazové galerie rodu Hohenemsů“ s Pardubickým krajem, dle důvodové zprávy.

b/ RM schvaluje uzavření smlouvy o poskytnutí dotace OKSCR/21/74113 na realizaci akce „Polička Jazz 2021“ s Pardubickým krajem, dle důvodové zprávy.

c/ RM schvaluje uzavření smlouvy o poskytnutí dotace OKSCR/21/74114 na realizaci akce „Zákrejsova Polička 2021“ s Pardubickým krajem, dle důvodové zprávy.

d/ RM schvaluje uzavření smlouvy o poskytnutí dotace OKSCR/21/74112 na realizaci akce „Martinů fest 2021“ s Pardubickým krajem, dle důvodové zprávy.

e/ RM schvaluje uzavření smlouvy o poskytnutí dotace OKSCR/21/74115 na realizaci akce „Divadelní pouť na Svojanově 2021“ s Pardubickým krajem dle důvodové zprávy.

RM doporučuje ZM schválit záměr financování pořízení Lesního hospodářského plánu z rozpočtu města Poličky na roky 2022 až 2023 dle důvodové zprávy.

Usnesení RM  Polička zveřejňovaná dálkovým přístupem  obsahují   text   upravený tak, že jsou odstraněna jména a osobní údaje fyzických osob a další údaje, které zákon neumožňuje uveřejňovat (tzv. anonymizovaný text);  originální text je k dispozici  v kanceláři sekretariátu starosty a místostarosty.                                              

Přílohy

Zastupitelstvo

Pozvánka na zasedání Zastupitelstva města Poličky dne 4. 4. 2024

více... Živý přenos

Usnesení

Schválený plán zasedání Zastupitelstva

pro 2024 takto: 22. 2. 2024; 25. 4. 2024; 13. 6. 2024; 12. 9. 2024; 17. 10. 2024; 12. 12. 2024. Začátek zasedání je od 17 hodin.