Město Polička

obrázek

Plavání a relax

Plavání a relax

Plavecký bazén

bazén o rozměrech 25x8 m s maximální hloubkou 3,90 m. Typickým vybavením prostoru poličského bazénu je třímetrový skokanský můstek, kromě skokanského můstku nabízí plavecký bazén vířivku pro 11 osob a tobogán dlouhý 63,58 m s vizuálními světelnými efekty. Nástupní a dojezdové místo je v bazénové hale, koryto toboganu vede venkovní částí bazénu. Pro závodní plavání jsou připraveny 4 dráhy. Plavecký bazén byl dostavěn v roce 1977, kdy současně v říjnu zahájil provoz. Na bazénu najdete plaveckou školu, fitcentrum, saunu, kadeřnictví, masáže.
http://www.tespolicka.cz/sekce/plavecky-bazen/11

Sauna na plaveckém bazénu

v potírně se pohybuje teplota kolem 80°C - 100 °C, v ochlazovně je naopak teplota okolo 5 °C. V sauně je prostor na odpočinek a relaxaci.

 

Poličské koupaliště

se nachází v krásném prostředí na okraji města. Bazénová vana má rozměry 50x50m. Přirozenou ochranu před sluníčkem zajišťuje stromořadí olší a bříz. Na koupališti se nachází plážové volejbalové hřiště, dětské brouzdaliště, dvě skluzavky. K zapůjčení jsou lehátka a aqupaddlery (lodičky na vodu). Vodní plocha je rozdělena na část pro plavce a neplavce, hloubka je od 0,5 m do 1,8 m. Na koupališti je možnost stravovat se v bistru.
http://www.tespolicka.cz/sekce/koupaliste/15