Město Polička

Program Tylova domu - červen 2024

Vážení příznivci a návštěvníci Tylova domu,

kulturní program Tylova domu v červnu bude, proti hektickým předchozím měsícům, kdy za sebou máme Divadelní abonmá, koncerty v rámci Kruhu přátel hudby, Jazz festival, Martinů fest a řadu dalších neméně významných akcí, na první pohled poněkud klidnější. Nicméně, i v červnu na vás čeká několik zajímavých akcí. 5. 6. uvítáme na prknech Tylova doma žáky tanečního oboru ZUŠ B. Martinů Polička a 11. 6. proběhne „Závěrečný slavnostní koncert“ ZUŠ B. Martinů. 7. – 8. 6. proběhnou volby do Europarlamentu. 12. 6. Mateřská škola Čtyřlístek oslaví 60. výročí založení školy výstavou dětských prací a vystoupením dětí a následně je pro děti připraven bohatý program, kterým provede pan Adolf Dudek. Zasedání městského zastupitelstva přístupné veřejnosti se koná 13. 6. v malém sále Tylova domu od 17:00 hod. Velký den pro předškoláčky mateřské školy Luční Polička nastane 20. 6., kdy budou pasováni na školáčky.  

Již pro vás připravujeme program třídenního multižánrového festivalu *555, který se uskuteční 23. 8. – 25. 8. 2024 na náměstí a Valech města Poličky. Těšit se můžete na pestrý program, který uveřejníme v průběhu července na našich plakátovacích plochách a stránkách Tylova domu www.tyluvdumpolicka.cz.

Film „Nerozlučná dvojka“, který je napínavým rodinným příběhem o tom, že přátelství je tím největším dobrodružstvím v životě, a i ty nejmenší postavy mohou hrát hrdinské role zahájí 2. 6. program červnového kina. Druhým filmem 2. 6. bude dobrodružný příběh o dívce s mimořádnými schopnostmi a srdcem na pravém místě „Imaginární přátelé“. Světoznámý kocour Garfield, který nesnáší pondělky, miluje lasagne a nejraději by prospal život uvnitř v pohodlí, se vydá ven do nepohody na velké dobrodružství 9. 6. V dramatu „Společně sami“ 17. 6. budeme mít možnost poznat tři příběhy konkrétních studentů, kteří svůj studijní náskok před příjímacími zkouškami na medicínu chtějí získat poněkud bizarně, pitvou reálného člověka. Začínají tak vytvářet plán, kde seženou svoji oběť.  „Nezlomní“ 19. 6. nás nechají nahlédnout do dojemného příběhu natočeného podle skutečných událostí a podle knižního bestselleru Mikaela Lindnorda. Mark Wahlberg se během vytrvalostního závodu napříč džunglí spřátelí s toulavým psem. Když se pak pod vlivem okolností musí do té doby výhrou posedlý Michael rozhodnout, jestli obětuje psa, nebo vítězství, konečně ukáže svou lidskou tvář. V tu chvíli ale začíná skutečný závod – závod s časem, protože, aby Artuš přežil, potřebuje ho dostat do bezpečí a zajistit mu lékařskou péči. 23. 6. uvedeme dojemný příběh o nerozlučném přátelství mezi chlapcem a jeho psem „Lassie: Nové dobrodružství“. Dávejte si pozor na to, co si přejete, může se to splnit, a to nejen v nové komedii 24. 6. „Láska na zakázku“. Posledním červnovým a zároveň i posledním filmem prvního pololetí roku bude 26. 6. „Jedna noc“ s otázkou: „A co byste pro lásku udělali vy?“.

Kompletní program kina Tylova domu www.tyluvdumpolicka.cz.

Vzhledem ke zvyšujícím se cenám výpůjčného od poskytovatelů jsme pozastavili prodej Kinopermanentek. Již zakoupená Kinopermanentka vám platí stále. Pravděpodobný opětovný prodej za zvýšenou cenu bude zahájen v měsíci září. Děkujeme za pochopení.  

Kompletní program, kulturní kalendář a další informace naleznete na stránkách Tylova domu www.tyluvdumpolicka.cz.

Programovou nabídku zveřejňujeme také na sociálních sítích Facebook a Instagram. 

Vážení a milí přejeme vám krásné kulturní zážitky, děkujeme za vaši přízeň a těšíme se s vámi na viděnou. Tým Tylova domu

Přílohy

11,5 MB