Město Polička

Program Divadelního klubu v Poličce březen 2024

01. 03. 2024 v 19:00
Asyrologicky ples v maskách

K tanci a poslechu hraje POHŘEBNÍ KAPELA.

Osmičlenná Pohřební kapela z Prahy hraje urban folkcore alias lidový crossover, vlastní tvorbu protkanou českými, moravskými i slovenskými lidovými písněmi. Hudba je ve svižném tempu, aranžovaná do taneční muziky, reggae, hip hopu, ale i romské muziky či punku. Netradičně kombinujeme mandolínu, dechovou sekci, perkuse i elektronické prvky. Vstup na ples pouze v maskách, soutěž o nejlepší masky.

Vstupné: 250 Kč/150 KčStD

02. 03. 2024 ve 20:00
Robert Balzar Trio - křest CD

Robert Balzar - bass, Vít Křišťan - piano, Kamil Slezák - bicí

Vystoupení jazzového tria představí jejich nové album Conversation, které se nahrávalo v dubnu 2023 v polském městě Bielsko Biala v nové koncertní síni Cavatina Hall. Za nahrávkou stojí výtečný polský zvukař Tadeusz Mieczkowski. Mastering je dílem dalšího špičkového profesionála Marka Wildera v newyorském Battery Mastering Studios, o cover design CD se postarali ve studiu Najbrt. www.robertbalzar.cz/

Vstupné: 250 Kč/150 KčStD

03. 03. 2024 v 15:30
MRTVÁ NEVĚSTA

Divadelní představení podle stejnojmenného animovaného filmu Tima Burtona v podání žáků Základní umělecké školy v Bystrém

Zveme Vás na divadelní představení s názvem Mrtvá nevěsta. Zní to strašidelně, ale bát se budete jen maličko. Příběh Mrtvé nevěsty se odehrává v šedivé viktoriánské Anglii. Nervózní mladík Viktor Van Dort se má oženit v domluveném sňatku s Viktorií Everglotovou. Nastává den, kdy se má odehrát svatební zkouška. Viktor není ze svatby vůbec nadšený, ovšem až do chvíle, kdy Viktorii spatří…Svatba se však náhle poněkud zkomplikuje, když vstoupí do děje Emily – mrtvá nevěsta. Viktor se ocitá mezi světy živých a mrtvých. V příběhu nastává mnoho zvratů, které nakonec vedou ke svatbě. Kdo si koho vezme, zůstává otázkou až do úplného konce. Příběh mrtvé nevěsty je příběh o lásce, životě, smrti, svobodě… Můžete se těšit na tanec, krásnou hudbu, netradiční loutky a kulisy, a překvapení nakonec…To vše v podání žáků literárně-dramatického, hudebního, tanečního a výtvarného oboru ZUŠ Bystré.

Vstupné: dobrovolné

07. 03. 2024 v 19:00
Tomáš Petráček: Budoucnost církve pohledem teologa a historika

Druhý vatikánský koncil představil už před 60-ti lety novou vizi budoucnosti církve. Od té doby ale církev spíše skomírá a řeší jeden problém za druhým. Je tato vize stále platná a může posunout církev do budoucnosti nebo musíme hledat nové cesty?

Tomáš Petráček je český katolický teolog, kněz a církevní historik. Je akademickým kaplanem a vikářem při kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové a aktivním členem redakční rady revue pro teologii a duchovní život Salve. Vyučuje na Katolické teologické fakultě UK a na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové, kde zároveň působí jako vedoucí katedry Kulturních a náboženských studií. Je postulátorem blahořečení umučeného kněze Josefa Toufara.

Pořádá: Římskokatolická farnost děkanství Polička

Vstupné: dobrovolné

09. 03. 2024 ve 20:00
Skrytý místa TOUR  the.switch + SEVERALS

Ikoničtí crossoveroví the.switch vyrážejí po několika letech na klubové turné! Na tyto koncerty si sebou přizvali mladé a dravé Severals, kombinující prvky moderního metalu a elektroniky, kteří před nedávnem vydali svůj nový singl Dejavu a v zápětí také jeho remix pod hlavičkou producenta Inhuman. Za skoro třicetiletou existenci stihli the.switch potěšit své fanoušky jedenácti alby a několika singly. The.Switch patří mezi nejzkušenější kapely ve svém žánru díky stovkám odehraných koncertů, festivalových vystoupení, nebo předskakování zahraničním hvězdám jako např. KoRn (Tesla Arena, Praha), Anthrax, Skindred, Karnivool, Disturbed a mnoho dalších. Dnes jsou již považováni za legendu české klubové scény. Neustálým posouváním svých hranic však stále patří mezi velmi aktivní a progresívní kapely a jsou častou inspirací mnoha začínajícím mladým muzikantům.

Severals mají za svoji osmiletou existenci na kontě vystoupení na předních festivalech, jako Rock for People, Brutal Assault, Fajtfest, Basinfirefest a dalších, stejně jako vystoupení v zahraničí, jmenovitě v Polsku, Rumunsku, na Ukrajině, ve Švýcarsku a v Německu, ať už jako headliner, nebo spolu s dalšími kapelami, například Bad Omens, Aviana, Atena, Solence a další. Jejich dosud poslední řadová deska z roku 2022 “Algorithm” získala řadu pozitivních hodnocení a s novým singlem Dejavu posouvají hranici své tvořivosti ještě dál.

Vstupné na místě 350 Kč

14. 03. 2024 v 18:45
LISTOVANÍ: Rakovinu nevyléčíš

Varování: poslední záchvěv nekorektního humoru ze začátku 90. let!

Monolog Denise Learyho je bezesporu bombou v repertoáru projektu LiStOVáNí, dříve patřilo k nejoblíbenějším představením, teď ho Lukáš Hejlík vrací zpátky na šnůru po republice a těší se na reakce na Learyho smrtící gagy z arzenálu ultračerného humoru. Dynamitové nálože odpálené pod svatými tabu politické korektnosti. Drogy, sex, smrt, hovězí, rakovina plic, Ježíš v McDonaldu, uříznuté či naopak připevněné penisy navíc... a překvapivě vážný podtext, jakmile odezní chuť ostrého koření!

Pořádá: Městská knihovna Polička

Vstupné: 120 Kč

15. 03. 2024 v 18:00
Severský filmový klub- Karaoke blues 2023 Finsko, drama, komedie

Nejnovější pecka ikony severského filmu Akiho Kaurismäkiho

Svérázný finský režisér Aki Kaurismäki natočil vlastní okouzlující pojetí osudové romance prodchnuté láskou k filmu a humorem, které na festivalu v Cannes získalo Cenu poroty

Vstupné: dobrovolné

16. 03. 2024 ve 20:00
Krajina Ró

Vůdčí osobnost Jablkoně se známými muzikanty

Zakládající člen a kapelník legendární skupiny Jablkoň Michal Němec se obklopil mladými muzikanty a společně založili novou kapelu s názvem Krajina Ró.  Prvotním impulzem bylo Němcovo setkání se skladatelem a velkým kytarovým talentem Tomášem Frolíkem. Dva odlišné světy se k sobě dokázaly velmi rychle přiblížit a vzápětí přibrali do party i další dva členy Frolíkovy kapely The BladderStones, osvědčeného baskytaristu Johnny Judla Jr. (hraje i v Jablkoni) a skvělého bubeníka Michaela Noska. Do kapely mezitím přišla Němcova neteř, osobitá zpěvačka a herečka Anna Břenková.

Vstupné: 200Kč/150 KčStD

19. 03. 2024 v 18:30
Démoni balkánské války

Vyšetřovatel válečných zločinů - projekce filmu + beseda

Vladimír Dzuro zatýkal válečné zločince, teď přijíždí do Poličky. Kdo je Vladimír Dzuro? Vyšetřovatel válečných zločinů pro Mezinárodní trestní tribunál pro bývalou Jugoslávii, povedlo se mu zatknout prvního válečného zločince této války a postupně dostal před soud i spoustu jiných. Film sleduje jeho cestu, konkrétně dva pro něj nejdůležitějších případy – vyvraždění pěti autobusů chorvatských civilistů Srby na farmě Ovčara a vyšetřování srbského zločince přezdívaného Arkan, který založil svou neoficiální armádu, se kterou následně vraždil Chorvaty a kradl jejich majetek. Film obsahuje i výpovědi tehdejších svědků a obyčejných civilistů zasažených konfliktem.

Vstupné: 90 Kč/60 KčStD

20. 03. 2024 v 18:30
Liboháj aneb od snů k realizaci

Beseda o proměně Liboháje

Vážení spoluobčané, v roce 2020 jsme poprvé společně snili o možnostech, které by, poličským ale i dalším návštěvníkům, mohl Liboháj nabídnout. Bylo uděláno mnoho práce a mohli jste sledovat i Vaše sny na www.libohaj.cz. Za nás jsme také slíbili, že jeden prvek v Liboháji uděláme. Proto také vznikl bosý chodník, o který se každé jaro staráme, aby jste si ho mohli projít a procítit. Teď již však míříme dál a navíc i s investicemi které poskytne město. Rádi bychom Vás proto pozvali na představení návrhů jednotlivých míst v Liboháji. Jedná se například o doplnění cestní sítě, molo u rybníčku, přírodní clona mezi hlavní silnicí a klidovou zónou, studánka s pramenem, ptačí pozorovatelna, výběhové schody, pietní místo v prostoru bývalého popraviště a také vyhlídkový altán. Všechny tyto prvky komunikujeme se zainteresovanými stranami a snažíme se o širokou shodu. Velice rádi uslyšíme vaše názory a nápady, jak vše ještě vylepšit. Protože dokonalost se dosahuje maličkostmi. Těšíme se na vás, Jiří Trávníček a Jakub Kastner – Otvírání Poličky

Vstupné: zdarma

21. 03. 2024 17:00
Jarní koncert

Jarní koncert aneb hraje a zpívá celá rodina

Pořádá: ZUŠ Bohuslava Martinů Polička

29. 03. 2024 v 19:00
Láska v masce

Komedie francouzského autora Piera de Marivaux v podání pražského divadla Služky

Co všechno se může stát, když A miluje B, C šílí po D a nikdo z nich netuší, že A je ve skutečnosti C a D zase B? Dva snoubenci dostanou stejný nápad, jak nenápadně poznat toho druhého a to se převléknout za své sluhy.

Režie: David Bosh

Hrají: Jana Studničková, Veronika Jílková, Vuk Čelebič, Boleslav Houdek, David Bosh, Petr Bešta

Vstupné: 150Kč/ 100 KčSt

30. 03. 2024 ve 20:00
MARKANT křest CD

Legendární kapela opět v Poličce i s novým CD

Vstupné: 150 Kč