Město Polička

Blahopřání poličským šampionům

Že máme v Poličce nejlepší jezdce slalomového skateboardingu na světě? Ano, máme a výsledky tohoto roku to opět dokazují. Úspěšní šampioni a mezi nimi mistři světa informovali o svých úspěších a také zážitcích při závodech ve světě starostu města Jaroslava Martinů na setkání ve středu 15. listopadu 2023.  

Poličští jezdci nedávno zanechali nezapomenutelný otisk na mezinárodní scéně slalomového skateboardingu na Mistrovství světa v Salemu v USA. Svými skvělými výkony a historickými úspěchy se stali hrdou součástí 13členné reprezentace České republiky, která zářila na světovém pódiu.

V kategorii AM, Petr Martinů doslova ovládl trať a s plným právem si odnáší titul mistra světa!

Ve vysoce konkurenční kategorii PRO dosáhl Petr Matouš na historicky nejlepší celkový výsledek ČR a stal se vícemistrem světa.

V kategorii JUNIOR GIRLS zazářily Emily Martinů a Tereza Dvořáková. Emily si odnáší titul světové šampionky, zatímco Tereza se stala vícešampionkou světa. Jejich talent a odhodlání ukázaly, že budoucnost slalomového skateboardingu v České republice je v bezpečných rukou.

Lukáš Martinů, v kategorii JUNIOR BOYS se stal mistrem světa, čímž potvrdil své výjimečné jezdecké schopnosti. Jeho úspěch je také důkazem síly a hloubky talentu, kterou poličští jezdci přinášejí do mezinárodního skateboardového prostředí.

Dušan Dvořák se úžasným způsobem umístil na 10. místě v kategorii AM. Jeho účast byla klíčovým faktorem, který posílil český tým a podpořil celou myšlenku reprezentace.

„Celkově lze říci, že poličští jezdci dosáhli neuvěřitelných úspěchů na mistrovství světa ve slalomu na skateboardu v USA. Jejich výkony nejenže zdvihly prestiž jejich rodného města Polička, ale také posunuly český skateboardový tým na novou úroveň,“ komentuje jeden z úspěšných reprezentantů Petr Matouš.

Gratulujeme všem jezdcům k jejich úžasným výsledkům a děkujeme, že město Polička neustále září na mezinárodním skateboardovém poli!

Naděžda Šauerová, tisková mluvčí města