Město Polička

Nařízení města Poličky č. 2/2007

Nařízení města Poličky č. 2/2007, kterým se vymezují místní komunikace nebo jejich úseky, které lze užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy

  
Rada města Poličky se na své schůzi dne 10. 12. 2007 usnesla vydat dle § 23 odst. 1 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ustanovením § 11 a § 102 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, toto nařízení.
 

Článek 1

Parkování na označených parkovištích s parkovacími automaty

 
  1. Parkoviště.
Místními komunikace nebo jejich úseky, které lze v souladu s ustanovením § 23 odst. 1 písm. a) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, užít k stání silničního motorového vozidla pouze za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy, jsou tato parkoviště:
a)      u objektu pošty v ulici Tyršova
b)      u Tylova domu v ulici Vrchlického
c)      na Palackého náměstí
 
  1. Doba parkování.
Na místech, vyhrazených dle bodu 1., označených příslušným dopravním značením, lze parkovat po dobu časově omezenou, nejvýše však 24 hodin. Parkování v těchto místech v době od 7 hodin do 18 hodin je možné pouze za úhradu. V sobotu od 14 hodin do pondělí 7 hodin a ve státem uznaný svátek je parkování bezplatné.
 
  1. Povinnosti řidičů.   
Řidič dvoustopého motorového vozidla při parkování v době podléhající zpoplatnění je povinen prokázat zaplacení ceny za parkování zakoupením parkovacího lístku prostřednictvím parkovacího automatu nebo parkovací kartou, a to společně s povolením k vjezdu, je-li to vyžadováno příslušnou dopravní značkou. Povolení k vjezdu a parkovací lístek nebo parkovací kartu je řidič povinen umístit na viditelném místě za předním sklem tak, aby na těchto dokladech byly veškeré údaje čitelné z vnějšku vozidla.
 
  1. Parkovací karta.
Na služebně Městské policie Polička je možno zakoupit parkovací kartu. K tomuto účelu je kupující povinen předložit průkaz totožnosti. Držení parkovací karty nezakládá nárok na parkovací místo. Parkovací karta nesmí být padělána či jinak zneužita.
 
 
     5.   Cena za parkování.
 
Cena za parkovací lístek, zakoupený prostřednictvím parkovacího automatu, a cena za parkovací kartu je stanovena ceníkem.
 
 
 
Článek 2
   1.      Při porušení povinností stanovených tímto nařízením mohou být uloženy sankce dle zvláštních právních předpisů.*
  1. Tímto nařízením se ruší Nařízení města Poličky č. 3/2004, kterým se vymezují komunikace nebo jejich úseky, které lze užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy.
  2. Toto nařízení nabývá účinnosti dnem 1. 1. 2008.
 
 
 
                 …………………………………                           ………………………………………
                  Jaroslav Martinů                                JUDr. Marie Tomanová, Ph.D.    
                        starosta                                            místostarostka
 
 
 
* zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění
 
 
 
 
         vyvěšeno dne 13. 12. 2007                                  sejmuto dne 29. 12. 2007