Město Polička

Zápis dětí do mateřských škol zřizovaných městem Poličkou

Zápis dětí do mateřských škol zřizovaných městem Poličkou pro školní rok 2024/2025 se bude konat dne 6. 5. 2024 od 8:00 do 16:00 hodin.

Přihlášení dítěte neodkládejte, v průběhu školního roku bývá možnost přijetí omezená. Děti jsou přijímány na základě kritérií, která jsou jednotná pro všechny MŠ v Poličce. Termín zápisu je jednotný i pro děti s udělenou dočasnou ochranou.

Kritéria:

1.

Věk dítěte s místem trvalého pobytu nebo v případě cizinců s místem pobytu ve školském obvodu MŠ

5 let a více

30 bodů

3-5 let

20 bodů

2-3 roky

10 bodů

2.

Dítě s místem trvalého pobytu nebo v případě cizinců místem pobytu v Poličce mimo školský obvod MŠ

 

5 bodů

3.

Dítě s místem trvalého pobytu nebo v případě cizinců místem pobytu mimo Poličku

 

1 bod

4.

Sourozenec v MŠ, vzdělávající se současně v daném školním roce

 

4 body

V případě shodnosti bodů bude rozhodovat věk dítěte (dle datumu narození), a to v pořadí od nejstaršího k nejmladšímu, pokud i v tomto případě nastane shoda, rozhodne o přijetí dítěte los.

Žádost můžete podat do libovolné mateřské školy či škol, ale doporučujeme žádost vždy podat do spádové MŠ. Jaká MŠ je Vaše spádová zjistíte z obecně závazné vyhlášky města Poličky č. 3/2021. Děti starší 3 let s trvalým pobytem ve školském obvodu mateřské školy v ní mají přednostní právo přijetí. V případě potřeby mohou ředitelky MŠ požadovat prokázání trvalého pobytu dítěte např. prostřednictvím občanského průkazu dítěte či výpisem z registru obyvatel.

Přihlášky k vyplnění a podrobnější podmínky pro přijetí naleznete na webových stránkách nebo v budovách jednotlivých MŠ:

Mateřská škola Rozmarýnek Polička, ul. Riegrova 7

Mateřská škola Polička, Palackého nám. 181

Mateřská škola Čtyřlístek Polička, ul. E. Beneše 627

Mateřská škola Luční Polička, ul. Luční 394

Přihlášku je nutné nechat potvrdit lékařem a podat v uvedeném termínu osobně, e-mailem se zaručeným elektronickým podpisem nebo či datovou schránkou na adresu MŠ. Ředitelka MŠ Vaši žádost přijme a dle stanovených kritérií a kapacitních možností rozhodne v zákonné lhůtě o přijetí nebo nepřijetí dítěte do mateřské školy.

Pro děti narozené v období od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2019 a děti, které mají odklad povinné školní docházky, je předškolní vzdělávání povinné!

Bližší informace sdělí ředitelky mateřských škol nebo pracovníci úseku školství města Poličky. Naleznete je také na webových stránkách škol a města Poličky.